Resfeber

Känns som det var så länge sedan som man var ute och reste att jag knappt kommer ihåg hur man gör. Jag ska ärligt säga att jag är en person som egentligen inte gillar att resa och se hela världen som många andra vill. Jag trivs rätt bra här hemma i Sverige eller på bilburet avstånd från Sverige.

När jag väl får för mig att att resa, så är det en rätt stor sak för mig. Och när man ska resa med cykel är det ännu mer att tänka på och oroa sig för.

Nu ska jag då till Island, där jag aldrig varit och delta i ett lopp på 20 mil över ödemark, berg och dalar. Vi ska korsa fyra floder och dessutom ta oss genom ett fortfarande snötäckt område, samt cykla i närheten av den aktiva vulkanen Hekla. Loppet är alltså extremt på många sätt och vis.

Från början var detta något som jag anmälde till för att flera vänner som jag känner skulle cykla detta. Det var väl därför jag vågade anmäla mig, för att det är lättare att göra sådant här äventyr med kompisar.

Nu när det bara är dagar kvar, har flera av de jag känner hoppat av olika anledningar. Det är allt från från att man inte känt sig tillräckligt tränad, skador och så har vi SAS-strejken som nu ser ut att lösa sig. Men för de som skulle åkt tidigare för att uppleva Reykjavik innan loppet, så är deras närvaro körd.

Nu håller jag bara tummarna för att resterade gäng kommer med och framför allt att min kompis Carl blir frisk, så han kan åka. Jag kommer givetvis att åka hur som helst, så länge jag själv håller mig frisk.

Packa cykelväska är en sport i sig

Idag har jag packat min gravelbike i cykelväskan och jag har försökt att skydda de mest utsatta delarna av cykeln med hjälp någon typ av rörisolering som jag hittade på Biltema.

Sedan ska jag försöka packa alla typer av cykelkläder, då vädret på Island, kan vara väldigt oberäkneligt.

Hur detta går får vi se, men jag har inställningen att ta det lite som det går. Jag har inga tidsmål, förutom att jag gärna vill kunna ta mig runt om jag kan och inte några tekniska saker hindrar mig. Jag kommer försöka njuta och kanske även stanna och ta ngt foto här och där.

Håll tummarna för mig nu…

4 kommentarer

 1. Anders · juli 19

  Kul det verkar:)
  Jag har en fråga om ett tidigare inlägg du skrivit om kedjeolja, du prövade en utan petroleum i hur tyckte du att den funkade?

  Gilla

  • Magnus · juli 19

   Hej Anders. Ja, jag hoppas detta ska bli en upplevelse.

   Jag upplevde den som riktigt bra och den drog inte till sig smuts på samma sätt som en vanlig olja kan göra. Man får dock, precis som med flera andra dry-lubes smörja lite oftare.

   Gilla

 2. Jeanette Manjara · juli 18

  Wow håller tummar och tår för att du tar dig runt. En upplevelse för livet helt klart. Good luck. Friskt vågat och allt vunnet

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.