Island – här kommer jag

Oj vilken lång resa detta har varit, både emotionellt och tidsmässigt innan man förhoppningsvis snart är på plats på Island. Där ska jag med med både kända och okända cykla det 20 mil långa gravelloppet, The Rift.

Planeringen startade hösten 2019 och en cykel för ändamålet införskaffades samma år. Den gamla cyclocrossen såldes och en isländsk gravelbike av märket Lauf True Grit införskaffades. Det blev en resa till Finland för att kunna köpa den, mer om det äventyret kan du läsa om här och lite mer här efter att jag hämtat cykeln.

Resan till Island bokades också och nu satt man bara och väntade på sommaren 2020, då detta skulle bli verklighet. Men… i slutet på februari 2020 slår Corona till med full kraft och världen stannar av och allt ställs in. Vi sköt då på vårt deltagande till 2021, men lagom till sommaren, får vi ställa in allt igen. Man var tvungen att ha minst 2 vaccinsprutor för att komma in på Island. Hade man inte det, var man tvungen att sitta i karantän i rätt många dagar innan man släpptes in. Jag hade bara hunnit få en vid tidpunkten, så det var bara att skjuta på deltagandet och flygbiljetten ett år till.

Men nu 😀 Äntligen så kommer vi komma iväg på detta och jag har ju aldrig gjort något längre graveläventyr och det är ju en massa saker man ska tänka på. Jag har iallafall varit och servat min gravelbike nu, så den känns tipptopp!

Man kan inte ha för mycket cykelprylar

När man är lite newbie på detta längre gravrundor, så är det mycket tankar på vad man ska ha med sig under loppet. Jag kör ju däck med slang, så ett par extra slangar ska jag försöka packa med mig och lite verktyg givetvis, samt lite energi att smaska på när orken tar slut. Funderar på att skaffa en sådan där styrväska, där man kan ha lite extra prylar.

Har tittat både på en billig och en dyr. Det står mellan en från Red Cycling och en från Rapha.

Sommar på Island… fniss 🤭

Den isländska sommaren bjuder inte på några kvicksilverhöjande fakta. Nu i juli är det ungefär 10-14 grader på dagen och regn är mer förkommande än sol.

Detta gör ju att man bör ha cykelkläder för ändamålet. Tur att man är en van året-runt-pendlare som älskar omfamna dåligt väder för att det är lättare att stå ut med det då. Kommer packa cykelkläder för alla vädervarianter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.