Fantastisk cykelrunda blev fantastiskt blöt

Efter att jag igår fått hjälp av två otroligt snälla Cykelmekaniker på XXL att få mina nya cykelskor att klicka i som de ska, så stack jag ute på en cykelrunda med Celeste idag.

Vädret såg lovande ut med sol till halvklart, men det skulle jag snart slippa. Innan regnet kom, njöt jag till fullo av att jag kände mig pigg i benen och att jag inte kände något obehag i mitt knä.
När jag svängt av vid sjön Largen började det stänka lite och några minuter senare öppnade sig himlen och det kändes som att cykla genom en biltvätt. I början lider man alltid, men efter en stund så är det bara att acceptera att man är genomblöt och det kluckar i cykelskorna.
Även om jag fick en ordentligt blöt avslutning, måste jag säga att detta var min skönaste cykelrunda på länge och det var riktigt härligt att cykla racer igen. Totalt blev det 59,1 km med ett snitt på ca 29 km/h.
Så här kände jag innan regnet kom
Så här frusen och stel kände jag vid hemkomst – dyngsur

5 kommentarer

 1. Anonym · juli 8, 2014

  ok, tack för tipset!

  Gilla

 2. Magnus Emanuel · juli 8, 2014

  Ja, åt andra hållet är det sämre. Efter Åkersberga Centrum är det ingen väggren alls. Där är det bara att hålla i styret när bilarna passerar. Försök undvika att åka den fredag em så folk ska ut till bl.a. Ljusterö och söndag em så folk ska hem.

  Gilla

 3. Anonym · juli 8, 2014

  Ja det vore riktigt bra med en schysst cykel väg mot Täby och stan. Ser jag fram emot! Bra att du kollar med kommunen och utövar lite påtryckning. 🙂
  Hur är 276:an åt andra hållet då, mot Norrtälje? Det var främst det jag undrade. Har cyklat in mot Sthlm en gång och från coop till E18 är ju iaf väggrenen riktigt bra!

  Gilla

 4. Magnus Emanuel · juli 7, 2014

  Tjena. Jag cyklar på den varje gång jag ska till jobbet. Väggrenen är helt okej tycker jag. Enda gången det är lite läskigt är vid dåligt väder, då bussar och lastbilar passerar och yr upp massa vatten. Egentligen är det ofattbart att man inte lyckats bygga en cykelväg mellan Åkersberga och Täby, men en sådan är på G utmed Roslagsbanan har kommunen sagt till mig. Men det är nog något år eller två framåt i tiden innan de börjar byggas. När man kommer fram till E18 är man ju tvungen att vika av mot Ullna golfklubb och där har ägaren tagit bort 1 km av vägen, så åk inte med racer där.

  Gilla

 5. Anonym · juli 6, 2014

  Hur är det är cykla 276:an bort till rialavägen? har hållit mig borta från den då jag upplever det som att det är mkt trafik och smal väggren!

  /Micke

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.