Första dagarna på Island

Nu har vi varit två dagar på Island och installerat oss hyfsat väl. De flesta av oss bor på Midgard Basecamp i byn Hvolsvöllur som ligger ca 10 mil från Reykjavik. Vi bor i uppdelat i två rum med 6 kojer i varje rum. Det är väldigt spartanskt och enkelt, men allt känns ändå fräscht.

Vi har en schysst restaurang här på basecamp, där det arbetar en svensk kock. Och maten är riktigt bra. Byn är otroligt liten och man går runt den på 30 min.

Idag var vi några stycken som tog bussen och sedan färjan över till Västmannaöarna. Detta var en trip jag inte ångrar att jag följde med på. På ön så gjorde vi en vandring upp till toppen av vulkanen Eldfell som hade ett utbrott senast 1973 och täckte då den lilla staden på ön i metervis med aska och öns storlek ökade med 20 % efter utbrottet.

Det var väldigt dimmigt, så utsikten var för dagen kanske inte den bästa. Tog dock ett gäng bilder under dagen, men det är svårt att fånga de spektakulära landskapet vi såg idag.

Imorgon kör vi The Rift

Nu på kvällen har vi preppat våra gravelbikes med väskor och prylar som vi tror oss behöva under de 20 mil som vi ska avverka imorgon lördag. Starten går tidigt på morgonen, men vi bor bara 5 min cykling från start, vilket är skönt.

Så håll tummarna för jag och cykeln håller hela vägen imorgon 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.