Om mig

Namn: Magnus Emanuel
Yrke: Webbredaktör på ICA Banken
Cykelklubb: Team Utan Gränser
Cyklar: Racer, Gravel och MTB

Här är min träningsresa

Allting började egentligen med löpning för ett par år sedan, då målet var att från ingen träning alls, springa Stockholm Halvmarathon. Jag hade 100 dagar på mig från anmälan till det var dags att stå på startlinjen. Efter mycket slit gick det, och jag klarade av loppet. Sedan dess har det blivit många löparlopp och bland annat två hela Stockholm Marathon.

Från löpning till cykling

Sommaren 2012 fick jag för mig att prova på det här med cykling, då jag vann en startplats i Cykelvasan. Återigen stod jag inför något som jag aldrig gjort förut. Övade stora delar av min semester på att harva runt på asfaltsvägarna i de norra förorterna till Stockholm på en gammal MTB som jag köpt på rea hos Cykelringen för många år sedan. Det året körde jag inte en meter i skogen innan jag stod på startlinjen i augusti 2012. Gick i mål på 4.38.46.

Sedan den där dagen i augusti 2012 har det bara rullat på och jag har avverkat många fler Cykelvasor och den snabbaste har gjorts på 3.35.44. Köra i skogen är något jag verkligen älskar idag, men vart efter cykelintresset växt har även cykelparken vuxit. Cyklar även andra lopp utanför skogen och har genomfört allt från Vätternrundan, Velothon Stockholm och många andra landsvägslopp genom åren.

Jag underhåller min kondition med att pendelcykla till och från jobbet de flesta dagar i veckan, då vädret inte allt för hemskt. Jag har ca 3 mil enkel resa, så vissa veckor kan jag komma upp i 20 mils pendelcyklande.

Idag har jag ett gäng cyklar som jag flitigt använder. Först ut är en landsvägsracer som jag älskar att glida runt på soliga dagar. Sedan har jag en MTB som jag älskar att flänga runt i skogen med och en gravelbike för härlig grusvägscykling, långt borta från asfaltsvägar. Sist men inte minst har jag en elcykel som jag använder för jobbpendlingen.

Kontakta mig

Vill du komma i kontakt med mig, fyll i formuläret nedan, så svarar jag så fort jag kan. För din info visas inte ditt meddelande här på bloggen, utan kommer som e-post till mig.