Nytt försök att vintercykla

Detta inlägg kanske borde skrivits igår torsdag, men när jag kom hem igår var jag så frusen att jag mest ville krama min varma tekopp.

Torsdagsmorgonen började annars rätt trevligt med kanske 3 minusgrader och jag njöt verkligen av det vackra vinterlandskap som nu även Stockholm är insvept i. Och hör och häpnad – Jag vill ge Österåkers kommun lite cred för på torsdagsmorgonen var de flesta cykelvägar, inkl grusvägen mellan Täljö och Rydbo snöröjda efter onsdagsnattens snöfall. Och detta före kl 07:30.

När det var dags att cykla hem på torsdagskvällen hade temperaturen fallit ytterligare några grader jämfört med morgonen. Jag är rätt bra klädd för vintercykling, men kylan igår gick genom alla mina klädlager. Och värst frös jag om fingrarna.

Under dagen på torsdagen hade det snöat lite mer och det var bara i Danderyd och Täby, där man sopsaltar som det var snöfritt och lättcyklat. Men tack vare att det var så kallt, var snön fluffigt lätt och inte så svårcyklad på cykelvägarna hemma i Åkersberga.

Bilden är från grusvägen mellan Täljö och Rydbo på vägen hem igår kväll. Den var fint snöröjd på morgonen, men lättcyklad ändå trots nyfallen snö.

Idag när jag vaknade var det 12 minusgrader och när det är så kallt så cyklar jag ogärna ute. Så idag blev det att arbeta hemma. Dessutom skulle jag ta emot ett paket som skulle komma någon gång under dagen.

Ett rött litet paket

Paketet var min lilla present till mig själv – en Apple Watch. Jag gick lite bananas och valde en röd. Härligt med lite färg på armen tycker jag.

Nu ska jag bara bli kompis med den, så den inte stressar ihjäl mig med allt den ber mig att göra. Rör på dig, stå upp m.m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.