En utmaning att vintercykla

De senaste åren har det varit en piece of cake att vintercykla i Stockholmstrakten, eftersom det varit så dåligt med snö. De senaste dagarna har vi fått en hel del snö faktiskt även i huvudstaden.

Jipiii tänkte jag! Nu ska jag äntligen få snöcykla. Jag klädde mig för vintercykling och eftersom det snöade så mycket tog jag på mig mina skidglasögon.

Rätt snabbt kunde jag konstatera att i Österåker hade man inte plogat någonstans. Med 10 cm blötsnö och snorhalt under snön, blev färden lite av Bambi på hal is, trots rejäla dubbdäck. Det fanns ingen chans att slappna av, man fick vara på helspänn hela tiden. Helt plötsligt kunde cykeln bara byta spår och ge sig iväg åt ett håll som inte jag ville.

Man kanske inte får ha så höga krav på snöröjningen när vi nu har haft en del snöfattiga år? Men att man inte hade snöröjt någonting i Österåker när det är dags för många att åka till jobbet efter många timmars snöande är tråkigt.

Jag fick ge upp min cykelpendling till jobbet i höjd med Täljö station, när jag tycker det blev för svårt att ta mig fram. Då hade det tagit mig en bra stund att ta mig de 6 km som det är dit. Nu hade jag samma jobbiga 6 km tillbaka hem.

Hemma igen efter att jag givit upp pendelcyklingen

Jag kom hem helskinnad, men lite besviken på att jag inte kunde ta mig till jobbet på cykeln pga att det snöat rejält. Nere i Täby hörde jag att man tidigt varit ute och sopsaltat, så där var det tydligen inga problem att cykla. Men dit kom jag ju aldrig.

Idag har det snöat hela dagen och trädet på terrassen börjar se väldigt tungt ut. Frågan är om man vågar prova att cykla till jobbet imorgon, eller om jag åter kommer få vända hem pga långsam snöröjning?

Hoppas min japanska Pil inte kollapsar av all snö 🙏🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.