Bakslag för våren

Snöblask och stormvindar verkar vara dagens vädertema. Just idag måste jag säga, för träningens skull är jag glad att det inte är optimalt cykelväder.
Denna vecka har jag fått till två PT-pass och ett pendelcyklingspass på 70 km. Efter att Jag körde benstyrka i onsdags har jag rört (rör) mig som Zeb Macahan. Jag trodde jag var bättre tränad i benmusklerna än vad jag tydligen var, även om Tim säger att jag tydligen är stark i benen?
Det var därför jag med ett stelt leende på läpparna, ändå valde att plåga mig fram och tillbaka till jobbet i fredags med pendelcykeln. 
Apropå den så längtar jag efter en bättre pendelcykel, allra helst en Cyclocross. Är lite avis på dem som lugnt och sansat glider förbi mig på morgonen på sina racers, när jag kämpar med att få skruttis att rulla i en inte alltför oanständig hastighet.
Jag har har ju både en racer och en fin MTB, men racern är inte att tänka på. Jag måste ta mig igenom ganska dåliga underlag (ibland inte ens en asfalterad väg) på min väg till jobbet. MTB:n är väl bättre, men den är nog bara lite snabbare än den gammel-MTB som jag idag använder som pendelhoj.
En Cyclocross är därför den optimala pendelhojen tror jag, för att övertyga mig själv om ett framtida cykelinköp. Vi har i vår lilla cykelgrupp diskuterat hit och dit om vad för CX man ska ska köpa. Den kan ju bli hur dyr som helst, precis som alla andra cyklar.
Frågan jag måste ställa mig: 
Vad kommer den används till mest, jo pendelcykling. Även om jag älskade att se på CXSM2013 förra året, där cyklisterna geggagde ner sig och hoppade över hinder, så tror jag kanske inte att det är det som jag kommer göra. Eller kommer jag? Frågorna är många och cykelvalen likaså…
Just nu drömmer jag om en sådan här:

Bianchi Zurigo D2 Ciclocross med skivbromsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.