Bra fart i skogen idag

Idag gjorde jag en chansning och gav mig iväg på min långa runda som är fram och tillbaka till Ulriksdals Slott. Vägarna var jag väl inte orolig för, men det är ett antal kilometer som går i skogen utmed Edsviken där man av naturliga skäl inte plogar.

Det blev en grym runda med äkta terränglöpning på både upptrampade stigar och i pudersnö. Detta var nog min bästa runda på länge. Solen glittrade genom träden och -4 grader i luften gjorde det mycket behagligt. Jag tycker att jag trots det varierande underlaget hade bra fart under dojorna idag.

Löpning i pudersnö är najs
Löpning i pudersnö är najs!

Jag kör inte med några speciella vinterskor med dubbar som jag vet att många använder. Mina Asics GEL-1170 tycker jag funkar bra på det underlag som är just nu. På mer isiga ställen och om vi får stora temperaturskillnader framöver då det smälter och sedan återfryser, då tror jag att jag kanske kommer överväga dubbade löparskor.

Idag hade jag även utrustat mig med ett bättre underställ under mina vanliga löparkläder, så jag tycker jag höll mig lagom varm. Däremot är det nog som jag tidigare skrivit dags att skaffa mig ett bätttre underställ för när temperaturen sjunker ner mot -10 grader, så tycker jag att alla underställ jag har gör att jag ändå blir kall över magen och bröstet. Tips på bra underställ mottages gärna.

Vintrig allé vid Ulriksdals Slott där jag vände idag
Vintrig allé vid Ulriksdals Slott där jag vände idag.

Känns härligt att ha gjort denna långrunda idag, för imorgon är det dags årets första matfrossa. Då ska jag på vårt årliga julbord som jag och brorsan blir bjudna på av mamma. I år bär det av det av till Säby Säteri på Ingarö.

Dagens långa löprunda blev 16,92 km och avverkades på 1.47.55. På min sida på Runkeeper kan du se mer av den.

Nu ska jag njuta av en glögg och pepparkakor med ädelost. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.