Omvärdera vintercykling

Jag har väl alltid varit lite positiv till att faktiskt fortsätta cykla på vintern när snön lagt sig, men inte kanske riktigt fått tummen ur att prova.

När man bor där jag bor, finns det verkligen inga bortförklaringar till att inte göra det. Det kryllar nämligen av småvägar med väldigt lite trafik på, vilket är perfekt för en vintercyklist. Jag letade rätt på en runda på ca 2 mil som gick runt Garnsviken, det fick bli min första testrunda som vintercyklist.
Med bara ett par minusgrader och lätt snöfall gav jag mig ut och ganska snabbt insåg jag att detta går riktigt bra. Det gäller att inte komma för långt ut på vägkanten, för då blir det svårt att hålla balansen om man är ovan. När det kom en bil saktade jag ned och släppte snällt förbi den, för nu handlar det inte om att jaga tider. Nu var det endast fråga om uppleva njutningen av få cykla.
Rundan visade vara sig makalöst fin och jag måste säga att jag tror jag flyttat till ett cykelparadis. Dagens runda kan du se på STRAVA.
Så, du som ställt undan din MTB eller pendalrcykel för vintern, omvärdera detta och testa vintercykling. Med rätt kläder blir det en cykelupplevelse utöver det vanliga, framför allt om du har möjlighet att cykla på vägar som inte är allt för trafikerade.
Idag fick jag tillfälle att testa mitt kompletta GripGrab vinterset som jag vann i Henrik Öijers adventskalender. Mössa, vantar och skoöverdrag levererade strålande idag.
Inskrivningscentral, till vaddå kan man undra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.