Pendelcykling är också träning

Jag måste säga att jag älskar verkligen vinter, men än så länge har Kung Bore inte visat sig här i Stockholmstrakten. Och just i år är jag ganska glad för det, då det går att pendelcykla utan att behöva slira runt på is, slask eller oplogade vägar.

När mörkret lägger sig redan tidigt på eftermiddagen blir det svårare mentalt att ge sig ut och träna tycker jag. Därför gillar jag att pendelcykla, då gör man liksom två flugor på smällen på en gång. Jag får ca 30 km cyklingträning varje dag, men den största vinsten om man bor i Stockholm är dock att man slipper sitta i trista bilköer. När jag passerar utmed E4:an strax innan kl 7.30 på morgonen flyger jag förbi alla bilar som står still på väg in mot stan.

Har också insett att mitt underställ från Craft som jag måste skaffa flera av och ett par suveräna Lobstervantar från Diadora är mina bästa värmande vänner. Dessa gör det lätt att cykla, även om det är kallt ute.

Vet inte vad det är, men de dagar jag väljer cykeln framför bilen till jobbet mår jag så mycket bättre. Därför hoppas jag att snön dröjer ett tag till, även om jag längtar lite efter snö också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.