Räddningen i virustider?

För fem år sedan hade jag haft en lång period av förkylningar och feber som avlöst varandra. Jag bestämde mig då för att bland annat börja äta vitaminer varje morgon, fast jag tyckte att jag åt hyfsat bra kost. Valet föll på ett företag som heter Vitamin Manager som efter ett antal frågor komponerade ihop en liten påse med vitaminer som de trodde skulle passa mig. Och det gjorde de visst…

Efter ca två till tre månader började känna att mina vitaminer började ge effekt och de gjorde också att hårdare cykelpass gick ”lättare”, då jag väldigt sällan upplevde att jag fick kramp. Detta har jag förmodligen kapseln med magnesium att tacka för.

Nu är det fem år sedan jag haft en sjukdag (peppar, peppar ta i trä) Men så länge har jag nog aldrig varit frisk i ett sträck. Om det är den lilla påsens innehåll som jag stoppar i mig varje dag eller den ökade mängden cykling som jag numera underhåller min kropp med, vet jag inte. Förmodligen är det en kombo av båda.

Pendelcykelrecept

Men så här i virustider, speciellt nu när varningarna för Coronaviruset duggar tätt varje dag. Då är pendelcykeln det ulitmata färdmedlet som är både bra för din hälsa och bra för miljön! Den största fördelen är ju att man slipper trängas med folk som hostar och nyser på bussar och tåg.

Jag har övat hela denna milda vinter på att jobba bort solskencyklisten i mig. Och nu bryr jag mig inte om det ösregnar – det är ju bara vatten. Har du bara en cykelregnjacka på dig, så är det inte så farligt faktiskt. Enda gången då jag inte pendelcyklar är om det är kallare än -7 grader. Där går min köldgräns då jag tycker att det för kallt att cykla.

Mitt tips blir då – börja pendelcykla, stoppa i dig lite vitaminer i kombo med en allsidig kost. Det verkar ju funka för mig ialla fall.

2 kommentarer

  1. Colton Adams · december 8

    Hello niice blog

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.