Mycket cykling sista dagarna på semestern

Foto: Robert Otterstål

I fredags morse tog jag och packade in Celeste i bilen och gav mig iväg till Orminge för att möta upp Jörgen och Robert för en långdistanstur med racern. Vi kom väl iväg vid 9.30 och det bar iväg på fina vägar som jag normalt inte brukar cykla på eftersom det är på andra sidan stan för mig.

Efter en stund lämnade vi cykelbanor och cykling i villaområden för att få sträcka ut sig på fina småvägar med omväxlande och härligt kuperade vägar.
Dagens mål var att ta sig till Ösmo och det fina fiket de har i en trädgårdsbutik som jag var med och besökte tidigare i år med Fredrikshof Cykelklubb. Väl framme åt vi deras grymt goda mackor, fikade och fyllde på med vätska.
Efter det obligatoriska depåstoppet, bar det av tillbaka igen. Efter ett par felkörningar så kom vi tillbaka till Orminge igen. Totalt så var vi ute i 6,5 timmar inkl pauser – snacka om långpass!
Idag söndag var det dags att rasta Lucido i skogen. Jag måste säga att jag fullkomligt älskar Törnskogsrundan. Det är en sådan perfekt rundan för både fart och en hel del tekniskt mer komplicerade ställen utan att vara omöjlig. Idag hittade jag även en väg genom kohagen som löper utmed de 10 procenten som jag ansett inte vara cyklingsbar för min egen del. Nu är nog min 15 km MTB-runda cyklingsbar till 99 procent, vilket känns riktigt skoj.

Cykla i skogen en varm dag är perfekt då träden ger en skön svalka. Idag testade jag även att byta till mina gula/orange glas i glasögonen, och wow vilken härlig kontrast man fick inne i skogen.
Naturen genom ett orangefärgat glas
(uppe till vänster)
Ser ut lite som Herr Kantarell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.