Tredje dagen i rad med Zwiftrace

Tänk att ett program där du kan skapa dig en cykelfigur med några lätta knapptryck kan få en att fastna för inomhusträning så till den grad att det nästan är roligare än att cykla ute. Det roligaste är väl egentligen att cykla i grupp ute med andra cykelvänner och efter avslutat pass kanske fika någonstans och bubbla om ditten och datten. Det är nog det som gör att jag älskar cykling.

Men rätt många gånger så är det svårt att få ihop dina cykelvänner och hitta en tid som passar alla. Eller så har man brist på ork eller tid att ordna en gruppcykling och det är där Zwift blir din digitala träningskompis 🤖

Det är ibland lättare att komma överens om att cykla ett lopp i Zwift, speciellt nu när dagarna blir kortare och mörkret lägger sig som ett lock över oss redan tidigt på eftermiddagen. Och hittar man ingen kompis att köra med, så gör det inget. Då utmanar man sig bäst med att välja ett race i Zwift som passar ens schema. Det startar mängder av race och andra gruppträningsrundor i Zwift varje timme. Det är bara att välja och vraka.

Jag har ju åkt lite jojjo mellan klass D och C, men sedan en tid tillbaka så har jag varit i C och jag är väl en cyklist som egentligen ligger mittemellan dessa klasser. Detta gör att jag väldigt sällan presterar några bra placeringar i C och visst känns det lite trist. Jag kommer rätt ofta bland de sista ✌🏼 Det gör faktiskt inget eftersom jag får en grymt bra träning och då och då gör jag lite framsteg.

Idag körde jag mitt tredje Zwiftrace i rad. Och här kommer mina mediokra siffror som jag presterat:

  • I fredags körde jag ett race på 29 km, där jag kom på plats 10 av 14 i C och lyckades hålla ett snitt på 2,7w/kg och 188 watt i snitt.
  • Igår lördag blev det ett lopp på ca 28 km, där jag slutade på plats 12 av 15 i C. Då höll jag ett snitt på 2,6w/kg och snittade 185 watt.
  • Idag söndag var det dags igen för ett 29 km långt race i klass C och idag gick det pyttelite bättre. Jag kom i mål som nummer 16 av 22 listade i C. Idag höll jag ett ett snitt på 2,8w/kg och presterade ett snitt på 199 watt.

Jag är himla nöjd trots att jag inte har några siffror att skryta med och det är det viktigaste. Är det blött av svett på träningsmattan under cykeln, så har man gjort ett bra pass. Och det var det garanterat idag 😅

Imorgon är det SZR Joyride och då brukar det bli några Zwiftkompisar från Team Utan Gränser. Imorgon så ställer jag kanske upp C eftersom jag blev förflyttad dit, fast jag körde i D i måndags.

9A702C0D-726D-4DBE-ABA6-BEC7A4CD520807967803-8B47-4D69-8D0A-CA08FFC69EC6

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.