Armar al dente

Att gå på gym har aldrig varit min starka sida. Men det är väl precis som när man skulle börja löpträna, att allt känns tungt och motsträvigt i början. Tyvärr har jag alltid haft lite dåligt tålamod när det gäller styrketränningsbiten och har liksom känt mig lite lost bland hantlar och maskiner på gym.

Mathias visar liggande rotationer. Bra för axlar och bål.

När min kompis Mathias nyligen blev klar som personlig tränare, så fanns det inga ursäkter att inte ge styrketräningen en ny chans. Idag var det premiär för mitt första PT-pass med honom.

Vi pratade ihop oss för någon vecka sedan, där han tog reda på vad jag ville få ut av min träning. Idag när vi sågs på gymmet, så har jag nu fått ett 6-veckors program till att börja med. Programmet består av 9 olika övningar, där fokus ligger på överkroppen. Äntligen kanske man ska få lite muskler och inte ha armar som känns som överkokt spaghetti. Nu efter mitt första pass så känns de väldigt al dente.

Visst kan man man börja träna utan en tränare, men gud vad lättare det är med en vid sin sida när man slarvar eller börjar vackla lite med repeteringarna.

Ser fram emot att fortsätta med detta i kombination med min vinterlöpning. Tillsammans kan nog detta bli en ganska bra kombo. (cyklingen är vinterpausad)

Tack för bra pepp idag, Mathias. Vi ses nästa vecka! Redan ikväll så lyder inte armarna riktigt 🙂 och imorgon kommer nog Herr Träningsvärk att hälsa på.

Vill du också komma igång, kan jag rekommendera Mathias eller hans sambo Sandra som driver företaget Tailored Training.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.