Svart, svart och åter svart

Jag har som mål nästa år att köpa mig en ny MTB och då kliva upp några steg från den Bianchi JAB 29.2 som jag har idag. Jag tycker väldigt mycket om min nuvarande som är en hardtail, men funderar även på om jag ska ta steget att gå över till heldämpat. Valen är många och priserna likaså.

Vad måste man betala för att märka skillnad?
Idag har jag som sagt en MTB med aluminiumram utrustad med XT/SLX växelkomponenter och en RockShox Recon framdämpare. För två år sedan betalade jag 13 995 kr för den. För att man ska märka någon skillnad, vad tror ni att man måste upp i för prisklass för en Hardtail? Om man väljer en heldämpad, vad bör man tänka på då och hur mycket måste man spendera för att man inte ska köpa en som känns sämre än den jag har idag?
Jag är ju ett inbitet fan av Bianchi och vet att man får betala en del för att det står just det på ramen. Troligtvis kommer jag vara märket troget, men det är klart att jag skulle kunna tänka mig ett annat märke om jag övertalas.
När man surfar igenom årets Bianchimodeller, slås jag av att säkert 90 % är mattsvarta. Önskar man någon annan färg finns det några modeller i Bianchis klassiska Celestefärg. Jag älskar den färgen, men de som har denna färg är antingen lite billigare ingångsmodeller eller Teamreplikor som kostar hutlöst mycket pengar.
Var tog alla snygga färger vägen på mountainbikes? 
Det är inte bara Bianchi som nu mestadels görs i mörka dystra färger, det verkar vara en allmän trend i år. Jag hoppas verkligen på lite gladare färger på 2016 års modeller. Sedan ska jag väl säga att det självklart finns färgglada alternativ där ute, men är man ett fan av ett märke så är man.
En av Bianchis Teamreplica modeller i klassisk Celeste – blir din/min för endast strax över 60 000 kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.