TUG Stockholm Runt 2022

I våras skulle denna traditionsenliga runda gå av stapeln i vår cykelklubb, men på våren är det många som tränar inför diverse långa lopp och så brukar vädret vara mer nyckfullt då. I våras ställde vi in både pga vädret, som var uselt på morgonen och att antalet deltagare var lite skralt.

Vi flyttade då rundan till efter sommaren och idag blev den av. Vi blev ca 15 deltagare som iofs är mer än hälften av vad denna runda tidigare lockat. Men 15 är lite mer lättare att hålla ihop i en klunga, även om den då och då krackelerade och fick återsamlas.

Vädret var helt fantastiskt varmt och med en luftfuktighet som man annars bara har i tropikerna. Detta gjorde att svetten flödade och man kände nästan att det var lite jobbigt att andas i värmen. Som tur var så var det lite växlande molnighet så man inte blev vidbränd i solen.

En sådan här runda som går från Stockholms innerstad och genom flertalet kranskommuner kanske inte bjuder på den bästa klungcyklingen, men det är något speciellt ändå med denna runda tycker jag. Jag tycker det är så kul att min klubbkompisar uppskattar mitt lilla cykelkonditori hemma hos mig där vi stannar och fikar. Visst är det lite meck att få ihop fika till alla, när man ibland rätt sent vet exakt hur många som kommer. Och sedan vet man ju inte förrän typ dagen innan om vädret kommer vara bra, så att rundan faktiskt blir av.

Det blev strax över 12 mil runt Stockholm med mina grymma cykelkompisar och jag är så tacksam att vi klarade oss utan incidenter och att alla verkar ha trivts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.