RIP Electric Jane och säg hej till…

…Electric Eleonor som snart kommer ta över efter den nu dödförklarade Electric Jane. I maj i år slutade bara min gamla elcykel att fungera, från en dag till en annan så startade den inte.

Hittade en verkstad som hade rätt verktyg till min elcykel och efter månader av väntan, kom beskedet igår att meken ger upp. Han tyckte det var lika bra att jag började se mig efter en annan, då han inte får fart på den. Han kommer behålla den gamla elcykeln och försöka meka med den vid tillfällen i vinter då han mer tid. Skulle han få fart på den, kan man ju sälja den.

Egentligen var jag kanske inte superpeppad på att köpa en ny pendelraket, men jag börjar verkligen sakna elcykeln. Den kortar ned min restid med ca 30 min per dag och det bästa med elcykeln är att dagar då man känner sig lite slö, blir inte restiden så mycket påverkad, då motorn får jobba lite mer istället. Annars brukar jag vara duktig på att trampa på bra, även med elcykeln.

Elcyklar har som så mycket annat blivit rätt dyra och eftersom min ska klara alla årstider och även lite blandad terräng, vill jag ha en elcykel med MTB-stuk. Efter att en kollega pratat gott om märket Bergamont som han kör, så hittade jag en modell av samma märke som jag blev kär i. Bara att tömma sparkontot då…

Valet föll på en Bergamont E-Revox 4 EQ som är fullutrustad med skärmar, lampor m.m. Dessutom har den en motor och ett elsystem från välkända Bosch så nu ska det inte vara några problem att lättare kunna få hjälp om man inte väljer att serva cykeln där man köpt den.

Får förhoppningsvis hämta den om några dagar på Cykloteket Täby, dit jag beställt den.

Tycker färgen var riktigt fräsig på Electric Eleonor också 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.