Årliga besiktningen gav en anmärkning

Det är inte min bil som jag pratar om, utan mig själv. Jag var i veckan på min årliga kontroll hos doktorn för mitt blodtryck och jag hade precis som vanligt mätt det själv ett par gånger hemma i lugn och ro. Jag har tendens att bli nervös när jag ska ta blodtrycket hos doktorn och så blir det alltid högre än vad jag normalt brukar ha. Men… denna gång så var det ett jättebra värde när doktorn tog det. Till och med lägre än det som jag mätt hemma.

Man tog även ett gäng blodprov på mig och när listan med resultaten kom, så var alla värden jättebra, men jag fick reda på att jag låg lite högt i kolesterolet. Dock så var det inom det intervall man ska ligga, så det var ingen fara på taket. Men visst börjar man fundera om jag borde ändra på något i min kost?

Jag fick lite tips av doktorn, men vet på en gång några saker som jag kanske inte borde äta så mycket av som jag gör. Det bästa jag vet är ost och om det är något jag kunna minska mitt intag av, så är det ost. Även om jag älskar ost i alla former.

Ska detta blir startskottet mot målvikten?

Jag är ju helt usel på att nå mina viktmål numera och har ju sedan länge haft ett mål att jag skulle vilja väga kring 65-67 kg. Och det är ju bara frågan om några kilon, så det ska väl inte vara så himla svårt. Även om jag inte uppfattas som en person som behöver gå ned i vikt, så finns det en del att ta av på mig, utan att jag för den delen på något sätt skulle bli underviktig.

Enligt min Garminvåg så har jag ett BMI på 24,5, vilket är i ovankant för min längd och vikt. Jag skulle vilja få ner det till omkring 22 och det får jag om jag kan nå min målvikt.

Eftersom min födelsedagsmiddag med familjen imorgon kommer innefatta mycket på temat ost 😂, så blir det andra bullar med kosten och träningen från och med nästa vecka…

Dagens träningspass

I förmiddags så cyklade jag en bit uppför Ven-top som är en bana i Zwift som ska efterlikna alptoppen Mount Ventoux och jag cyklade 1000 höjdmeter av de ca 1500 som hela banan är. Denna klättring är sjukt mycket segare och tråkigare än Alpe Du Zwift som jag cyklat många gånger. Ven-top har jag bara kört 1 gång hela vägen upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.