Skuggiga vårkänslor

Det är lördag och solen strålar från en klarblå himmel och här sitter man och drömmer om våren och allt liv som just nu ligger nedfruset i trädgården. Tulpanerna på köksbordet gör sitt bästa för skapa en vårkänsla, fast det är kallt.

Men veckans hemskheter som händer i Ukraina kan ju inte gå någon människa förbi och det skuggar mina vårkänslor. Allt känns så overkligt och hemskt för alla som nu måste fly från sina hem, familjer och vänner. Som en liten vanlig människa är det ju svårt att veta vad man kan göra. Att visa solidaritet är ju ett sätt man kan göra vid sidan av alla sanktioner m.m. som länder och politiker utfärdar mot angriparna.

Foto: FingersCrossed Design

Solidaritet med ett par strumpor

Jag har den senaste tiden uppdaterat cykelgarderoben lite grann och köpte bland annat nya strumpor från mitt favoritmärke FingersCrossed Design, som är ett litet tyskt företag. I veckan kom min leverans av två par blommiga cykelstrumpor.

Ungefär samtidigt dök det upp ett inlägg på strumptillverkarens Instagram med bilden ovan och bara texten: solidaritet. Ett par blåa och gula cykelstrumpor lagda som Ukrainas flagga.

Givetvis kan man köpa dessa för visa solidaritet. Jag tycker det är fint när företag också visar att de bryr sig, även om man förstår att de också tjänar pengar på att sälja dessa strumpor till dem som vill visa solidaritet.

De våriga strumporna som jag köpte och fick levererade i veckan kan du se nedan, men nu kanske man man skulle beställa de blågula strumporna också?

Klädprovning med TUG

I onsdags var det också klädprovning hos butiken La Chemise. Stockholm med cykelklubben Team Utan Gränser. Det är nämligen dags att beställa årets cykelkläder från klubben.

När jag ändå var där kunde jag inte låta bli att köpa La Chemise egna cykeltröja och cykelkeps som har snygg grönaktig färg och ett tryck med 4 cyklister i olika färger.

Köpte även ett par cykelstrumpor, med en söt jordglobsgubbe som håller i en blomma på ena strumpan och texten One Planet One love på andra. Tyckte det var fint 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.