NeoBike – Min nya materiella kärlek

Jag trodde inte en pryl kunde göra en så glad, men varje gång jag sätter mig på min nya Tacx Neo Bike blir jag alldeles lycksalig.

Älskar känslan när man sätter sig på den och börjar trampa. Du hör knappt att du startat, men du ser att Neobiken tänds upp mellan benen på dig och displayen börjar visa siffror. Bara det svaga ljudet av de två fläktarna stör tystnaden. Det är just detta jag älskar mest.

Jag upplever också på något sätt att jag kan utnyttja min kraft bättre med Neobiken, jämfört med den gamla Neo som jag hade förut som man monterade sin vanliga cykel på. Det är inte någon jätteskillnad, men tillräckligt för att jag ska känna mig lite starkare.

Stålmannen på cykel

Idag körde jag ett 24 km långt race i Zwift och det var ett race jag kört många gånger förut, men idag kände jag mig som Stålmannen. Och jag lyckades hålla mig i tätklungan nästan alla 12 varv. Ibland låg jag faktiskt etta under racet och det händer inte ofta. Eller jag vet inte om det hänt någonsin faktiskt?

Det var ett högt tempo under de ca 35 minuter racet tog för mig. Jag snittade strax över 40 km/h och slutade på en 8:e plats på Zwiftpower, där den officiella resultatlistan finns. Det är jag jättenöjd med.

Testar en matkasse för första gången

Äta mat är ju viktigt och jag fick möjlighet att testa en matkasse från Hello Fresh via en vän som haft ett abonnemang hos dem länge. Och jag måste säga att jag gillar det. Man fick sin måltider i en stor låda och alla måltider är uppdelade i påsar som är färgmarkerade, så man vet vilken påse som hör till vilket recept.

Jag gillar också att man bara får så mycket ingredienser som man behöver, så svinnet blir ju minimalt. Har bara lagat två rätter hittills, men de har varit supergoda och fräscha.

Kanske faktiskt kommer fortsätta med detta ett litet tag för att få lite ny inspiration på middagsbordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.