Blev 2:a i ett zwiftrace igår

Igår var planen att köra lite MTB på den lokala MTB-banan, men jag hittade på massa annat att göra istället. Vid middagstid kände jag ändå att det jag behövde röra på mig lite, så jag anmälde mig till ett av de kortare City Crit Racen i Zwift. I C-klassen kör man då bara ca 11 km. Men det är 11 km i full fart, med ingen chans till vila.

Jag hade turen att få en placering långt fram i gruppen vid start och jag gav mig fanken på att nu skulle jag hålla mig fast i tätgruppen.

Pang… så gick starten och som vanligt drar flertalet på allt vad de kan i början. Jag tog också i, men valde att spara lite på krutet, då jag märkte att alla inte hängde på den ensamme person som gjorde en spurtstart. Denne fick se sig omkörd efter en stund av oss i klungan och försvann sedan bakåt i placeringarna.

Flertalet gånger låg lilla jag och drog hela skaran, vilket jag inte är van vid. Det gav mig dock en energikick. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är så uthållig när det är ett högt och snabbt tempo. Men som med så mycket annat sitter ju det mesta i huvudet. Nu visste jag ju att detta var ett kort race som kanske bara skulle ta lite mer än 15 min. Därför pressade jag mig själv att bara trampa på och inte sacka efter.

Mitt pressande gav resultat och jag körde i mål på en 2:a plats och hade då hållit en snitt fart på mer än 42 km/h. Whoaa… vad kul det kändes efteråt.

Jag fick en watt/kg som var ett snitt över den tillåtna för klassen igår, men eftersom Zwift kollar på ens totala siffror för detta, tillåts man överskrida detta ett tag. Efter hand kommer Zwift att automatiskt byta klass på mig om jag fortsätter att överprestera för klassen. Skulle jag fortsätta köra i C då, kommer jag bli diskad.

Mors dag

Idag är det ju mors dag och då ska jag och min bror ta med mamma på en picknick i Bergianska trädgården. Självklart har vi förberett oss med vår traditionsenliga present, en hängampel. Hon får en sådan varje år 😄 I år blev det en med röda och vita blommor.

Senare i eftermiddag funderar jag om jag ska ta en löptur, som omväxling till alla korta Zwiftrace jag gjort de senaste dagarna. Nästa vecka ser ju vädret ut att bli kalasbra och då kanske det blir 1 eller 2 dagar med pendelcykling till/från kontoret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.