Träningsmässigt svårflörtad

Normalt på våren känner jag ett sug av att ge mig ut på cykeln när gatorna är sopade och dagarna blir längre och ljusare. Men just nu är det jättesvårt att hitta motivationen att träna.

Jag har knappt cyklat något utomhus i år och racercykeln sitter fortfarande fastspänd i cykeltrainern. Det är väl dags att koppla loss den snart, men samtidigt vill jag tillgång till Zwift snabbt.

Suget efter en smart bike

Jag skulle vilja ha möjligheten att köra ett pass i Zwift, oavsett om det är vinter eller sommar.

Eftersom vi människor är lata i grunden, måste det vara lätt att ta ett beslut att cykelträna. Jag vill inte hålla på och plocka av hjul och fixa fast cykeln i trainern. Sedan behöver man ju alltid justera växlarna, så de går fint med kassetten på trainern innan jag kan börja träna. Kanske en piece of cake att göra detta tycker du, men just detta har gjort mig ännu mer sugen på att skaffa en smart bike.

Just nu är det en Tacx Bike Neo Smart som jag riktat in mig på. Det har varit den eller Wahoo Kicker Bike som jag fastnat för mest.

Wahoo Kicker Bike som kostar väldigt mycket mer är säkert bättre än Neo:n på några punkter. Men jag tycker den är ful och så gillar jag inte att den har någon sorts hydraulik som får den att simulera backar. Känns som en sak som kommer paja efter ett tag. Konstruktionen ser även ut att svaja lite mycket i tester, vilket jag inte gillar.

Jag tycker Tacx Bike Neo Smart ser stabil ut när den testas och så har den ett spejsigt, futuristiskt utseende som jag gillar. Och ska en pryl stå framme, vill man ju tycka om att se på den också. Jag vill gärna köpa min i en fysisk butik, så man lätt kan få hjälp. Cykelcity på Södermalm har den i sitt sortiment, så jag ska ta en sväng dit och prata lite med dem.

Foto: Tacx

Framsteg med snigeljoggandet

Löpningen som jag startat med igen, som en komplettering till cyklingen tuffar på, trots brist på träningsmotivation. Jag får väl till ungefär 2 pass i veckan. Känslan blir sakta bättre och även om löpstegen känns tunga, ser jag små framsteg. Snittfarten på fötterna har gått från 6:05 min/km när jag började för en månad, till 5:43 min/km på senaste löppasset.

Inget äventyr på Island i år heller

Foto: The Rift, Iceland

För en tid sedan tog jag beslutet att ställa in det efterlängtade äventyret, att köra det 200 km långa gravelloppet The Rift på Island. Tänk att detta började som en spännande resa hösten 2019, som nu för andra gången inte kommer bli av för min del.

Loppet är inte inställt i skrivande stund, men Island har hårda krav på inresande från bl.a. Europa och Sverige. Om man inte är vaccinerad får man sitta i 14 dagars karantän och jag vet inte om jag kommer hinna att bli fullt vaccinerad tills i Juli. Därför har jag skjutit på min medverkan till 2022 och avbokat flygbiljetterna.

Givetvis får man inga pengar tillbaka av flygbolaget, utan en voucher som är giltig i 3 år på summan som biljetterna kostade. Hoppas nu bara flygbolaget överlever pandemin 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.