Dags för årets utmaning i mellandagarna

I år har många gått en lite ovanlig jul till mötes på gott och ont. Det tråkiga är den segdragna pandemin som aldrig verkar vilja släppa taget om vårt jordklot. Många som är vana att fira med hela tjocka släkten har i år kanske fått banta ned firandet och göra det digitalt eller försöka träffas en kortare stund på avstånd ute eller inne.

Jag själv firade som vanligt med min mamma, pappa och bror, men vi tänkte på att hålla avstånd och inga mysiga julkramar utdelades.

Undrar om inte många som brukar åka kors och tvärs på julafton för att träffa den ena och den andra, kanske i år tyckte att det var lite skönt att inte göra detta och bara fira med de närmaste?

En vit jul i Stockholm

Det var länge sedan som snön föll över Stockholm och svepte in oss i ett vitt täcke. Snön började falla redan igår ikväll på julafton, med tog inte fart förrän på förmiddagen idag på juldagen. Nu är trädgården insvept i ett tungt täcke av snö, likt ett julkort.

TUG 500 alias Rapha Festive 500

I år kan man välja att cykla Rapha 500 ute eller via Zwift. Personligen tycker jag inte man gjort Rapha 500 om man inte gjort det ute. Därför skapade jag TUG 500 förra året i cykelklubben Team Utan Gränser som jag är med i. Detta var en inomhusutmaning där man också skulle cykla 500 km mellan julafton och nyårsafton, men som var för de som inte ville cykla ute i slask, regn, snö, kyla och mörker.

I år kanske TUG 500 spelat ut sin roll eftersom man får använda sig av Zwift i den riktiga utmaningen. Men jag fortsätter med TUG 500 ändå 😀

Igår på julafton körde jag en kortare uppstart av TUG 500, men hann bara cykla 16 km innan det var dags att ge sig av mot julfrukosten hos pappa. Idag tog jag en sovmorgon och år frukost i lugn och ro, innan jag hoppade i cykelbyxorna och gjorde det lite julmysigt och tände ett ljus i rummet där jag har min cykeltrainer.

Målet med dagens digitala cykelsväng i Zwift var att cykla minst 70 km. En bit in i passet kände jag mig ändå pigg och fräsch i benen. Efter en kortare paus för att fylla på med vatten och ta en cykelfika, tänkte jag nog att jag skulle kunna orka lite mer idag.

När 70 km var passerade, fortsatte jag glatt att trampa på och utanför fönstret yrde snön, vilket gav lite extra julmyskänsa. Egentligen tycker jag det är rätt mysigt att cykla ute i snön, men nääää… Idag hade jag ingen lust att slira runt vägarna ute med cykeln.

Jag stannade inte förrän det stod 100 km på skärmen, då fick det vara nog för idag. Då hade jag kompenserat lite för gårdagens korta runda.

Nu har jag avverkat 116/500 km, vilket är ca 20 % av utmaningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.