Racerapport: Cykelvasan 2015

Jag ska inte göra något deppigt inlägg, även om jag är besviken över min tid idag. Jag avslöjar med en gång att jag var cirka 24 minuter långsammare i år än förra året. Jag trodde att jag skulle ta mig i mål i år på någonstans mellan 3.15 och 3.30. Förra året cyklade jag Cykelvasan på 3.35, så min målsättning var inte helt tagen ur blindo.

I år stannade klockan på 3.58.40 och jag var faktiskt lite förvånad över försämringen. Man kan inte skylla allt på att det var en lite längre bansträckning i år och att de dragit om vissa delar av banan. Det saknades nog lite pulver i mina ben också, trots att jag stundtals kände mig som Stålmannen.
Så såg mina mellantider ut
00:51:00 Mångsbodarna
02:04:47 Evertsberg
02:44:06 Oxberg
03:10:26 Hökberg
03:37:07 Eldris
03:58:40 Mål
Hur var banan i år?
Temperaturen gick från +3 grader vid start till runt +25 på förmiddagen och banan var snustorr. Ibland såg man inte cyklisterna framför sig för allt damm. 
Det var flera partier med väldigt tungtrampat sandunderlag som verkligen tog musten ur benen. Jag tycker årets bana blivit bättre och lite roligare, men jag saknar fortfarande lite teknisk terräng som man har på många av Långloppscupens lopp. Inget supersvårt, men lite teknisk terräng gör att MTB-åkare som är duktiga över rötter och stenar också får briljera lite. Idag är Cykelvasan ett väldigt ”lättcyklat” lopp som inbjuder till väldigt höga farter, lite väl höga ibland.
Servicen kring loppet var som vanligt toppklass!
Visa respekt för varandra
Eftersom det är ett så snabbt lopp fick jag idag erfara cyklister som cyklar helt utan hänsyn för andra. Ett par gånger när man blev omkörd, så vek vissa åkare in alldeles förtidigt utan att titta om de hade passerat en. En gång körde en kille in med hela sin sida in i min sida då jag låg i innerspår, så jag blev utknuffad och fick smaka på en fin buskes grenar och blad. Tror ni han sa ursäkta eller kollade bakåt? Nej. En annan kille svängde också in alldeles för tidigt och körde på mitt framhjul. Denna gång höll jag mig kvar. Istället var det han som vinglade till och körde på en vass rot och punkade. Han fick ingen sympati för det från mig.
Det jag vill säga är att de flesta som jag startade samtidigt med cyklar i motionsklass och är supertrevliga, duktiga på att göra tecken och säga kommer vänster m.m. Jag har inget emot att cyklister som cyklar fort, men visa respekt till andra cyklister!
Nu väntar jag in mina cykelkumpaner som är på väg från Mora till vår stuga i Kläppen. Ikväll blir god mat, vin och chips för att fira vad duktiga vi varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.