Äntligen en cykelhållare till bilen

Eftersom min bil saknar dragkrok och jag börjar bli lite trött på att fälla säten stup i kvarten för att sedan lirka in cykeln, så har jag nu skaffat mig en Thule cykelhållare för bakluckan.

Enligt monteringsanvisningen såg det inte så svårt ut, men jag fick hålla på att mecka en bra stund innan det såg ut som Thule beskrivit det. Kände mig knäpp stundtals, men till slut fick jag ihop den.
 
Monteringen på bilen var nervöst, för man vill ju inte repa något. Detta var nog den största psykologiska pressen. När man väl fått alla pinnar i rätt läge, satt den som en smäck! 
 
Idag ska jag testa den med en cykel också, då det vid lunch bär av till andra sidan stan för lite efterlängtad MTB-cykling med Jörgen! Först blir det dock en sväng förbi den lokala OKQ8-macken för att spola av sista skiten från Cykelvasan.
 
Thule ClipOn 9104 på en Alfa Romeo Giulietta

2 kommentarer

 1. Jens · februari 27, 2020

  Hej, du är den enda jag sett gjort samma sak jag funderar på dvs Thule på bakluckan på en Giulietta. Frågan; Hur kom du på vilken av modellerna 9103 vs 9104 du skulle ha. Jag funderar på 9105 vs 9106.

  Gilla

  • Magnus · februari 27, 2020

   Tjena. Det här var ju som sagt ett tag sedan och jag har ju bytt bil sedan dess. Men jag var inne hos Mekonomen som hjälpte mig att välja en bakluckemodell av Thures Cykelhållare till Giuliettan. Vet inte vad det är för skillnad på de olika beteckningarna, men min funkade helt okej på min bil. Jag har faktiskt kvar min och skulle du bo i Stockholmsområdet, så kan du få komma och prova min.
   .

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.