Snart en vecka till handlingarna

Denna resa med att bli av med de sista kilona går ju rätt bra får jag väl säga, med snart en vecka till handlingarna och lite mer än 1 kg i viktnedgång. Jag tror inte på snabba dietlösningar med pulver och annat skit, utan ska man gå ned långsiktigt, så är det ändrade kostvanor som gäller.

Att äta LCHF är något jag inte skulle kunna äta jämt, men den kosten har sedan jag provade den för första gången för lite mer än ett år sedan, fått mig att äta mindre pasta, ris, potatis och bröd än vad jag gjorde förut.

Nu kör all in med LCHF igen, mot att jag bara kört det halvhjärtat efter förra testet. Men tack vare att jag fortsatt med det i en liten skara, så har jag ändå hyfsat behållit den vikt jag gick ned förra året.

Dag 7 – vikt och mått

När man gör en viktresa, går man alltid lite upp och ned hela tiden, men det viktiga är att man går ned på totalen. Och därför rekommenderas man väl kanske att man ska väga sig en gång i veckan. Då ser man inte de där små uppgångarna, utan förhoppningsvis har man gått ned sedan förra veckan.

Jag gillar att se hur det rör på sig varje dag och rätt ofta har de små uppgångarna en förklaring, om man studerar sin kost eller träning. I mitt fall beror de oftast på lite fusk med kosten 🤓 I diagrammet till höger kan se hur vikten gått lite upp och ned denna vecka:

Vikt idag: 71 kg (-1,1 kg sedan start)

Ledig idag

Idag är jag ledig från jobbet och ska ta mig en sväng in till stora stan i Stockholm och uträtta lite ärenden m.m. Morgonen har annars börjat rätt lugnt som ni kan se. Får se om jag orkar med någon cykeltur i eftermiddag i värmen, eller om det kanske bara blir lite rodd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.