Dag 2 – nu är jag igång

Igår bestämde jag mig för att jag nu verkligen ska nå mitt viktmål på 67 kg. Jag bestämde mig för detta vid frukostbordet ätandes två ljuvliga smörgåsar, som jag nu får se mig i himlen efter ett tag framöver.

Det kommer inte bli så att jag till 100 % utesluter kolhydrater, men jag kommer dra ned på intaget. Jag kommer äta en LCHF-inspirerad kost som är en lågkolhydrat kost, där man lustig nog äter mer fett än vad man brukar. Detta för att styra om kroppen, så att den istället utvinner energi från fettet i kroppen, än från de kolhydrater man stoppar i sig. Kolhydrater är det snabbaste sättet för kroppen att ta energi från., men äter man för mycket kolhydrater än vad man gör av med, så blir man tjock.

Igår cyklade jag ett pass på ca 64 km i 30 graders värme, så det gick åt mycket vatten under rundan. När jag kom hem var jag faktiskt så hungrig, så jag åt bara en lättare lunch med fil och müsli med lågt kolhydratinnehåll, samt två kokta ägg och en kaffe med grädde i.

Till middag lagade jag en variant på Yakiniku som jag åt med en rejäl portion grönsaker.

Dag 2 – vikt och mått

Efter lite kommentarer igår, bestämde jag mig för att jag inte kommer mäta, bröst och midja mer än en gång per vecka. Däremot så kommer jag väga mig med min spejsiga våg varje dag fortfarande. Detta för att se vad som händer med mina värden dag för dag.

Morgonens invägning resulterade i en lägre vikt än gårdagen och det är inte förlorad vätska pga värmen som är anledningen, utan det som gått ned är fettprocenten och lite av muskelmassan.

Vikt: 71,4 kg (- 0,7 kg)

Idag blir det likt gårdagen en sväng på cykeln, sedan tänkte jag försöka att även köra ett pass med roddmaskinen. Men först ska jag fixa lite i trädgården. Jag ska byta ut en döende klematis mot en klätterros innan solen kommer till det ställe där den ska stå.

Här är lite bilder från gårdagens fina, men varma cykelpass som gick genom majsfält och lummiga landsvägar i Österåker och Vallentuna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.