Tvåsiffriga plusgrader = korta cykelbyxor

Wow… idag blev det både racercykel- och kortbyxpremiär. Men dagen började med att jag plockade bort kassetten från min cykeltrainer och gjorde den kliniskt ren efter att jag nu tagit bort racercykeln från den. Sedan tog det lite tid att plilla tillbaka alla delarna i rätt ordning igen, men jag fick till det.

Efter en sväng till soptippen med diverse saker sjönk jag ned i soffan på terrassen med en kaffe. Då kände jag att jag inte fick låta denna sköna vårdag glida ur händerna på mig utan att jag cyklat ute.

Med nästan 14 grader på termometern pumpade jag däcken på racern och bytte om till cykelkläderna. Korta cykelbyxor är ett måste när det är tvåsiffriga plusgrader. Men armvärmare och långfingrade handskar fick det bli.

Årets snygga cykelkläder från Team Utan Gränser sitter så tajt på mig att jag nästan har svårt att andas 😮 Men ingen kan klandra mig för att ha fladdriga kläder iallafall… det är bara kroppen som är lite fladdrig fortfarande 🤘🏼

Nästan 50 km i solen fick jag ihop och det blev en superhärlig premiärtur. Nya hjulen gjorde att racern kändes magiskt härlig och jag trodde aldrig skulle det kännas så annorlunda med ett par nya hjul.


2 kommentarer

 1. Simon · april 13, 2019

  Hur var handskarna? Ska börja med landsvägscykling och är i behov av ett par handskar – ska jag köpa dessa eller kolla på andra alternativ?

  Gilla

  • Magnus · april 14, 2019

   Hej Simon. Förutom reaktionerna man får av sina medtrafikanter när man tackar med ett 🙂 så är de riktigt bra handskar också. Ögonen och den glada munnen är gedigna gelkuddar som ger bra stöd när man håller i styret. De är inga handskar man har när det är för kallt, men de funkar ned till någon plusgrad. /Magnus

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.