Över 5 000 startande

Tour de Zwift verkar vara en riktig hit för Zwift. Jag har ju bara Zwiftat i snart ett år, men kan inte minnas något event som lockat så många deltagare sett över de två dagar man har på sig att köra en etapp i utmaningen.

Etapp 3 – hur gick det då?

När jag loggade in på kvällens event som jag anmält mig till kl 20:00 så såg jag hur deltagarantalet snurrade uppåt i en rasande takt även när loppet startat, då man i dessa lopp tillåter ”late joining”. Jag tror att det totala antalet var ca 5 500 och om grafikkorten fick jobba hårt häromdagen då vi var 3 400, så kändes det som min iPad nästan nått sin maxkapacitet på vad den kunde hantera. Det var Zwiftavatarer precis överallt på skärmen och vid något tillfälle försvann till och med gubbarna och jag var bara omgiven av hundratals självcyklande cyklar.

Efter ett par kilometer så började ordningen återställas och det flöt på fint. Jag tror jag lyckades hämta hem ca 600 platser från startplacering ikväll och i slutet på loppet så låg jag och pendlade på en totalplacering på skärmen på strax över 2 000. Men när alla (A) deltagare gått i mål hamnade jag på plats 2 353. Inte mycket att skryta över, men jag tog verkligen i ikväll och kände nästan att middagen var på väg upp igen.

När jag sedan kollade resultatet på Zwiftpower, kom jag på plats 1 226 i (A) av ca 2 000 startande som fanns registrerade där.

Nästa etapp

I Etapp 4 som är öppen mellan den 11-12 januari är det den påhittade världen och banan Watopia Volcano After Party som gäller med en längd på strax över 40 km.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.