Mycket att se fram emot

Just nu händer det massor med roliga saker som gör att man kommer att ha några mål att se fram emot under vintern.

Träningsresa

Det första är jag ska åka på min livs första träningsresa, eller cykelresan till Mallorca om man ska vara mer exakt till våren. Jag kommer göra resan med några av mina bästisar, så det gör ju det hela ännu mer kul. Det kommer bli en fin uppladdning till nästa stora sak i juni.

Vätternrundan
Min första Vätternrunda gjorde jag med min kompis Henrik för ett par år sedan. Två kompisar höll ihop under hela tiden och efter över 17 timmar cyklade vi över mållinjen. Att sitta på en cykel så länge är inte det allra mysigaste, men även om tröttheten och viljan svackade tog vi oss i mål tillsammans.
Nu har jag och en annan kompis, Robert T. anmält vårt intresse att cykla Vätternrundan 2017. Han ska göra klassikern och det har han väl varit på väg att göra några år nu. Nästa år finns inga ursäkter för cykelmomentet – då ska vi klara av det tillsammans. Vi har inte bestämt oss för vilken tid vi ska cykla på, men det ska bli en respektabel tid.
Cykeluppgradering pågår
I veckan lämnade jag in min cyclocross hos Bianchi Café & Cycles som ska byta ut växelsystemet från SRAM Apex till Shimano 105 och se över mina bromsar m.m. Jag har tidigare skrivit att jag aldrig blivit kompis med SRAM och dess sätt att växla, så det ska bli skönt att byta tycker jag. Det var ett utmärkt tillfälle att byta, då det var så mycket slitdelar som var i behov av att bytas ändå.
Lite stolt blir man ändå när mekanikern säger att mina cyklar alltid är i topp tre av mest välskötta när de får in dem. Eftersom jag hatar att meka, så kändes det rätt bra. Jag är ju dock hyfsat duktigt på att tvätta cyklarna och komponenterna rätt ofta, även om jag inte plockar av allt och putsar dem glänsande.
Personligen skulle jag aldrig lämna in en skitig cykel och där alla komponenter är geggiga av tjockt lager med olja och smuts. Det är inte en mekanikers jobb att fixa anser jag. En snabb tvätt innan inlämning, så blir mekanikerns jobb rätt mycket enklare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.