Het etapp på vulkanön

Idag öppnades portarna i Tour de Zwift till etapp 4. Egentligen kände jag väl att jag inte kanske ville träna idag och köra etappen imorgon istället, men då ska jag tillsammans med min cykelklubb Team Utan Gränser köra ett cykelintervallpass nyöppnade Studio L`Echelon som ska bli riktigt spännande.

Därför var det bara att vänta med fredagsmyset och förbereda sig på strax över 40 km cykling och idag var det den påhittade världen Watopia och banan Volcano Climb After Party. Det var ett platt lopp som förr med en liknande stigning på slutet som förra etappen.

Liveplaceringen borta

En ny upptäckt idag var att Zwift plockat bort vilken placering som man har under loppet. Det är säkert pga att det inte är ett race eller för att det tar för mycket kraft av deras servrar att hålla reda på allas placering hela tiden. Lite tråkigt tycker jag, då det varit en liten morot att ta i lite mer ibland.

Jag höll pulsen och humöret uppe med en svängig discolista på Spotify strömmandes ut ur högtalarna under loppet. Det är så himla viktigt att det är en musik man gillar under ett träningspass, annars tycker jag man segar ihop och tappar fokus. Kände mig annars rätt pigg i benen idag och jag tog verkligen i mot slutet i stigningen, vilket syns på pulskurvan idag

När jag spanade in resultatet på Zwiftpower.com så hamnade jag på plats 551 av 896 listade i klass (A). Inte så mycket att hänga i julgranen kanske, men det kändes helt okej. Totalt så deltog strax under 2 000 personer i loppet som jag körde kl 18:00.

Efter loppet lyxade jag till med en smarrig vitlöksdoftande baconpasta och lite kex med ost för att samla på mig lite energi inför intervallpasset imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.