Första riktiga racet i Zwift

Hade tänkt ta en vilodag idag, men ångrade mig när jag såg att min cykelkompis Robert S. anmält sig till till ett race i Zwift och då tänkte jag att idag kanske det är premiärdags för ett riktigt cykelrace.

Jag anmälde mig till samma race som Robert anmält sig till och dessutom i klass C som även han gjort. Jag har bara cyklat lopp i klasserna D och E förut, så även detta var nytt för mig. Racet hette Team CLS CC – End of Month Race Series C och målet fick bli att försöka överleva. Jag tänkte att en sistaplacering är ju också en placering.

17:25 åkte startbanderollen upp

Vi släpptes iväg i en massstart (grupp A-D). Detta lopp var tydligen ett race där man ska cykla så pedalerna glöder och helt individuellt. Jag fokuserade på att försöka hålla en så jämn ”hög” fart som möjligt eftersom racet bara var ca 16 km långt. Kände mig i rätt bra form faktiskt och svetten sprutade som en fontän om mig, men jag kände mig hyfsad fräsch från start till mål. Detta är väl ett tecken på att jag inte tog i max.

Hur gick det då?

Jo, det gick ju bättre än väntat. Det blev en topp 10 placering. Jag cyklade in på på en 7:e plats i grupp C och här sitter just nu världens gladaste 7:e placerade cyklist 😀

För min cykelkompis Robert S. så gick det betydligt bättre. Han vann grupp C. Stort grattis till 🏆 Robert S. från mig lite längre bak ledet.

3E1FCC56-DFBA-4F3A-ACA0-A78EC5CDBE08

Min present efteråt blev att jag fick denna bekräftelse:

37B8C2CC-D6BB-46C8-86F7-D7374ACCF061

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.