Förbereder inför sommaren

15 minusgrader ute! 😨 Jag sitter dock inne i värmen i köket och sippar på kaffekopp nummer två efter att jag ätit frulle. Nu på morgonen har jag även planterat lite frön som jag hoppas ska ge lite utdelning till sommaren. Tomater är det bästa jag vet och att kunna skörda egenodlade är lite extra lyxigt. Förra året var en sissodär tomatsäsong för oss som inte har växthus, då det var en ganska kylslagen sommar.

I år blir det röda små plommontomater och gula körsbärstomater. Jag har valt dessa sorter för att plantorna bara blir 30-50 cm höga. Det är perfekt om man inte har ett växthus eller en spaljé att sätta upp dem mot tycker jag.

83FDFEFB-A400-4653-8C13-283944D5EE7A

Kostrådgivning kan det vara något?

Apropå förberedelser inför sommaren, så funderade jag lite på i veckan om jag skulle använda årets friskvårdsbidrag på ett kom-igång-paket med en kostrådgivare.

Jag är ju inte någon som varken äter mycket skräpmat eller dricker särskilt mycket alkohol. För några år sedan tappade jag ca 15 kg genom att jag bara började röra på mig och nu det känns som jag och min kropp fastnat i något sorts läge där inget händer, vad jag än gör. Jag har en målvikt på ca 70 kg, vilket jag anser är en sund inställning till min längd på 171 cm över havet.

Vi pratar alltså om att det är de där sista 5 kilona som man vill få bort och hålla borta. Jag vägrar ta till några bantningskurer, för jag tror inte på sådant. Det finns absolut en anledning till denna situation och det är säkert något jag äter/dricker i vardagen och på helgen som jag inte tänker på. Jag tror det kanske kan vara värdefullt att prata med någon som förstår sig på detta med vad stoppar i sig och vilken positiv/negativ effekt det kan få.

Oavsett om detta kommer ge något eller om man väljer att följa råden, så kanske det kan vara intressant och lärorikt tänker jag.

Fredagsfin på discofredag

Igår tänkte jag köra ett Zwiftpass som hette SZR Friday Funride, men jag hann inte riktigt logga på i tid, så jag missade starten. När jag ändå satt där på sadeln, så var det väl bara att trampa på och detta till tonerna av någon 70-talsdiscolista på Spotify som jag hittat. Valde att köra en bana för att träna bergsget-musklerna 🐐 lite i mina nya fredagsfina digitala cykelkläder.

B1B51746-AC84-4B67-AE3F-38711B65D67A.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.