Solen lurade ut mig

Idag dränktes vardagsrummet i solstrålar. Om man bor i ett ganska nytt energieffektivt hus, så stiger värmen snabbt inomhus när solen skiner om vintern. Värmen inne fick mig att få lite sköna vårkänslor och jag blev väldigt sugen på att ta en cykeltur.

Eftersom inte blir så värst med cyklande ute under vardagarna, så får man ju passa på under helgen. Idag var det riktigt pangväder för en tur med cykeln, men efter en kort stunds cyklande när jag kom ut på småvägarna som slingar sig genom öppna landskap möttes jag av jordens iskallaste vindar. Under rundan blev det stundtals helt galet kallt och när jag kom hem hade nästan svårt att prata för att ansiktet verkade ha frusit fast i ett glatt läge.

Nåja, lite kyla gör inget tycker jag, när vädret förövrigt visade sig från sin allra bästa sida så här års. Det blev en tur upp till Kårsta i Vallentuna för att sedan vända tillbaka mot Åkersberga igen. Totalt blev det ca 47 km på cykeln.

Jag är förövrigt väldigt förtjust i kyrkor utan att för den delen vara direkt religös av mig. Tycker de är vackra byggnader och många av dem bär på en sjukt lång historia. Idag vände jag vid Kårsta kyrka som en söt liten kyrka med anor från 1200-talet, men som fick sitt nuvarande utseende under slutet av 1400-talet. Undrar om de som byggde den på 1400-talet kunde föreställa sig att den fortfarande skulle stå där, över 600 år senare?

Kårsta kyrka i Vallentuna med Constanza i förgrunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.