Insättning och uttag

Jag skulle likna kroppen med ett konto på banken. Om man sätter in mer än vad man tar ut, så växer det och blir tillslut ett fett bankkonto. Om man lever i perfekt harmoni, är insättningarna och uttagen lika stora och man håller sig i form. Jag är nog en person som gör lite mer insättningar än uttag om jag ska vara ärlig.

I hemlighet avundas jag dig som kan göra många insättningar och få uttag, utan att kontot växer. Om det varit mitt bankkonto i verkliga livet hade jag undrat om det läckte någonstans, eftersom det aldrig blev större? Men när vi talar det goda i livet som är mat och dryck, är jag sjukt avis på dig som funkar så. Jag gillar ju god mat och tar gärna en kaka eller två, eller kanske tre till kaffet och det är väl de där kakorna och kanske lite för mycket pasta som får mitt konto att växa.

En annan trampar cykel (inte superofta vintertid dock), springer 1-2 gånger i veckan och ror som en galning på roddmaskinen i gästrummet och ändå är några av förra årets skjortor och byxor lite för tajta. Jag ska förtydliga att jag inte anser att jag är tjock. Men jag skulle inte känna mig bekväm och glida runt på en badstrand iförd endast badbyxor.

Det finns en gång i livet då jag kände mig i perfekt form. Detta var efter lumpen, då vägde jag 65-67 kg och med mina ståtliga 171 cm över havet, så kändes det perfekt. Idag väger jag 75 kg, så om man kunde få bort ca 8 kg av mig så tror jag att jag skulle känna mig toppen.

Funderar nu på att tillfälligt göra en förändring av mina insättningar och försöka minska lite på kolhydraterna som jag stoppar i mig, utan att något sätt leva en LCHF-livsstil. Min mamma som är nyss fyllda 70 har gjort detta och hon har gått ned massor i vikt i kombo med att hon tar snabba promenader, vilket jag sjukt imponerad av.

Startar nog mitt projekt större uttag och mindre insättningar i nästa vecka, för ikväll är jag bortbjuden på middag och enligt info vankas det finsemlor till efterrätt 😋

Mördarsnigelkakor

Det blir ransonering i kakburken från och med nästa vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.