Årliga brevet till Österåkers kommun

Jag vägrar ge upp tanken på att man ska kunna cykla säkert och kanske till och med året runt till jobbet i Solna.

Vi måste nog vara en av få närliggande kommuner till Stockholm där man fortfarande efter åratal av diskussioner fortfarande inte kan erbjuda invånarna att på ett säkert sätt kunna färdas på cykel till och från kommunen.

Saker som man gör bra är att man fixar och donar med de befintliga cykelbanorna och så har man snart äntligen knutit ihop Svinninge med Åkersberga med en cykel/gångbana.

Det mest frustrerande är dock att pga markägarproblem, så kommer man aldrig någon vart med att knyta ihop våra cykelbanor med grannkommunerna.

Därför har jag idag skickat min årliga fråga till trafikenheten i kommunen om hur arbetet med cykelbanorna till och från Täby går. Hoppas på ett svar att man inte längre sticker huvudet i sanden, utan inser att cykeln är ett färdmedel att räkna med i framtiden och att man satt ned foten i dialogen med markägarna.

 

2 kommentarer

 1. Michael Wojtasik · oktober 4, 2017

  Hej! Jag, och förmodligen många med mig, är lika frustrerade som du över att det inte går att cykla till/från Österåker på ett säkert sätt. Att kommunen i så många år hindrat sina invånare från att kunna pendla säkert bara för att vara Gustav Douglas tillags är inget annat än ett svek. Varför inte böra med namninsamlingar eller kontakta medier?

  Gilla

  • Magnus · oktober 4, 2017

   Hej Michael.
   Jag har haft en rätt bra dialog med kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher och det finns absolut en vilja hos kommunen att få till en säker cykelväg till Täby, men de är bakbundna av markägarna och säkert mest av den du nämner. Pengar ska inte vara ett problem för kommunen. Många brukar säga att det är väl bara att tvångsöverta mark, men det förslaget gillar inte kommunen. Det är tydligen heller inte helt lätt att tvångsöverta mark för att bygga enbart cykelbana eller GC-väg. Jag har fått ett litet hopp om att kommunen hoppas på ett beslut innan nästa val, men vad detta innebär återstår att se. Tills vidare får vi cykla med livet som insats. Cykla lugnt och cykla snyggt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.