Uppdatera cyclocrossen

Jag har under sensommaren haft lite funderingar kring min cyclocross som jag mest använder som pendlarcykel. Eftersom jag nöter ca 14-20 mil i veckan på både grus- och asfaltsvägar, börjar det efter snart 1 000 mil bli dags att antingen byta ut enstaka slitdelar eller göra något mer drastiskt. 

Jag tycker om min cyclocross och jag har aldrig varit så nöjd med en pendelcykel som den. Den har funkat klockrent, bortsett från att jag aldrig blivit eller kommer bli kompis med SRAMs sätt att sköta växlingarna. Jag tycker Shimanos växelsätt passar mig och mina händer mycket bättre.
Planen är nu att ge crossen en ansiktslyftning i form av att konvertera om den från SRAM Apex till Shimanos 105 växelgrupp. Det kommer kosta lite, men det är grymt mycket billigare än att köpa en ny cykel. Gör man denna konvertering, kommer man automatiskt byta ut alla de delar som nu är i behov av utbyte. Köper man en helt nytt gruppset kommer man ju få med allt som behövs och så kommer man ha en fram och en bakbroms till övers som inte kommer behövas. De kan man ju alltid sälja. Vem vet, det kanske kommer kännas som helt ny cykel?

2 kommentarer

  1. Magnus Emanuel · september 11, 2016

    Du är ju lite anledning till denna idé. Den har fått gro lite och börjar kännas mer och mer rätt 🙂

    Gilla

  2. Carl Lybeck · september 10, 2016

    Vilken toppenidé!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.