Att cykla är som en smekning för själen

Precis som de flesta dagar med fint väder så är viljan att ge mig ut på cykeln extra stor, men idag klättrade temperaturen upp till 28 grader, så jag undvek att ge mig ut mitt på dagen. Efter att jag haft pappa på besök på lunch gav jag mig iväg på min favoritrunda som går här i krokarna där jag bor. Vägarna kring den 60 km långa rundan är det dessutom hyfsat lite bilar på och sånt är ju väldigt skönt.
Varje gång jag cyklar denna runda njuter av vilket härligt cykelparadis jag har bara runt husknuten. Dagens runda går på mestadels små slingriga vägar som ibland nästan ger en känsla av att åka berg-och-dal-bana. Man passerar genom vackra skogar och flera små sjöar som kanske skulle inbjuda till ett spontanbad, men idag ville jag bara cykla. Cykling för mig har blivit något gör mig glad i själen och jag njuter av varje tramptag.
Rundan avslutas med den fruktade Hakungebacken som kan ta kål på även en tränad cyklist. Målet i sommar blir att klå några av mina cykelkompisar som ligger före mig på STRAVA i den backen.
På min sida på STRAVA kan du se rundan.
En bild från en av sjöarna som cykelrundans väg smeker
Närbild på mina nya fräsiga Bianchi Milano Octopus som jag älskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.