The white lady is in the house

I förmiddags rullade jag av Silja Symphony med min nya gravel bike som jag varit över i Helsingfors för att hämta. Själva hämtningen av cykeln gick mycket smidigt. Jag fick kanonfin service av cykelbutiken Larunpyörä. De hjälpte mig att montera på mina trampor Som jag hade med mig, samt ställa in cykeln så den skulle passa mig. Sedan var det bara att hoppa upp på cykeln och trampa tillbaka mot centrala delarna av Helsingfors och Olympiaterminalen där TallinkSilja båtarna avgår från.

Resan hem var rätt gungig, då det blåste på rätt bra. När jag skulle gå ned till hytten för att lägga mig, kändes det som man tog ett och annat luftsteg. Som tur är blir jag sällan sjösjuk, så jag klarade mig fint.

Efter en stadig frukost på båten, packade jag ihop mina saker och gick till bildäck när detta öppnade för att se om cykeln klarat stormen. Och visst hade den gjort det. Jag hade lyckats låsa fast den i väggen på ett sätt så att cykeln stod stadigt och min medhavda bubbelplast hade gjort att den klarat sig från repor eller andra skavanker.

Efter att jag rullat av båten styrde jag mot jobbet och jag tog vägen via Lill-Janskogen som numera är en bilfri väg. Magiskt fint och mysigt att cykla där med alla fina höstfärger.

Jag tror att detta kommer bli en riktigt favoritcykel och jag fullkomligt älskar den, fast jag knappt cyklat på den. Den vita färgen är magiskt fin och kan liknas lite med nygjord mjukglass, vilket kanske inte bilderna jag tog nu ikväll visar.

Älskar de små enkla detaljerna på cykeln som Laufs sägning ”Just ride” som står tryckt lite här och där och piece de resistance är väl ölöppnaren som sitter där framväxeln skulle suttit om man haft en sådan 👌🏼

4 kommentarer

 1. Pingback: Island – här kommer jag | Magnus Cykelblogg
 2. Pingback: Läskigt pyssel och shopping till nya cykeln – Magnus Cykelblogg
 3. jeroenwolfers2010 · oktober 24, 2019

  Oerhört cool framgaffel! Hur känns den att cykla på?

  Gilla

  • Magnus · oktober 24, 2019

   Hej Jeroen! Om jag idag skulle välja EN cykel att äga skulle detta vara den. Laufgaffeln är uppbyggd med bladfjädrar och kan som mest flexa 30mm. Den tar utmärkt upp snabba stötar som en grusväg ofta erbjuder. Det finns ingen svampig gungig känsla alls. Helt grym tycker jag efter bara två kortare turer. Ska testa mer i helgen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.