Minitripp

När man inte har något eget landställe är det väldigt kul när man får hälsa på någon som har detta. Och i veckan packade jag en lätt packning och tog min cykel och satte kurs mot Vettersö, där min kollega och vän Lena har ett landställe med sin familj.

En ö är ju lite svår att cykla till om man inte är ett fan av swimbike. Så jag styrde mot Vaxholm, för att sedan ta Vaxholmsbåten vidare ut till Vettersö, vilket tar en timme ungefär.

Jag valde faktiskt elcykeln, då den har en pakethållare, där jag kunde fästa en sidoväska. Med den kunde jag få med mig lite mer saker. Det är skönt att lägga de lite större sakerna där, så man slipper ha dem på ryggen i vanliga ryggsäcken.

Det var perfekt cykelväder enligt mig, med strax över 20 grader. Jag stack hemifrån i god tid, så man inte behövde stressa till båten. Så god tid att jag kunde cykla över Bogesund, för att slippa cykla hela vägen i till Vaxholm på den lite läbbiga Vaxholmsvägen. Det var ett bra val, då den vägen är så himla fin med sin böljande väg och frodiga natur.

Elcykel är verkligen ett grymt sätt att transportera sig på. Den har fått mig att välja bort bilen många gånger, vilket inte riktigt den vanliga cykeln har fått mig att göra. Och förutom att du precis som en vanlig cykel besparar miljön, tar den dig lekande lätt uppför backar och så ger den dig en extra skjuts även på platta marken när du tycker det är jobbigt att trampa på.

Väl framme i Vaxholm, var det mycket folk på kajen och rätt dålig info om vilken båt som som skulle lägga till var. Det är ju en hamn där många Vaxholmsbåtar stannar för vidare färd till både norra och södra delarna av skärgården. Det var bara att ha split vision på ögonen när den ena båten efter den andra lade till och folk gick av och på i snabb takt. Men tillslut hittade jag ombord på rätt båt.

Det är verkligen schysst att man får ta med sig cykeln på Vaxholmsbåtarna, det gör ju skärgårdsturistandet lite enklare, då flera öar i skärgården faktiskt är rätt stora och har fina små cyklingsbara vägar.

Efter en dryg timme med båten klev jag iland och möttes av Lena med sin son som kommit ned till ångbåtsbryggan för att möta mig. Och vilken mysig ö Vettersö var med alla sina fina havsnära sommarhus som nästan alla har mer eller mindre havsutsikt.

Under mitt dygn hos Lena med familj bjöds jag på god mat, dricka och härligt sällskap. Jag fick mig även en rundtur på ön till fots och senare på kvällen även en rundtur runt ön i familjens lilla elmotorbåt, där vi skålade i solnedgången.

Kring lunch morgonen efter, så blev jag och cykeln skjutsad över till Östanå färjeläge med deras andra båt som är en transportbåt som med lätthet kunde lasta en tung elcykel. Sedan åt vi lunch på pizzerian i hamnen och efter det gav jag mig iväg på cykeln hem igen.

Vilken mysig liten tripp detta var. Det betyder mycket att få lite miljöombyte och se lite nya saker ibland. Så stort tack för er generositet, Lena med familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.