Racerapport efter Lida Loop

Vet inte om man får kalla det racerapport om man kör i motionsklassen? Eftersom jag känner mig så duktigt nöjd, så struntar jag alla regler.
Spänd av förväntan, stod jag i sista startled i Motionsklassen och väntade på startskottet. 11.05 small det och vi fick trampa iväg. Lida Loop börjar med att man ska cykla uppför en skidbacke och rätt fort blev man tvungen att hoppa av och leda cykeln pga all trängsel. 
Loppet var helt fantastiskt om man ser till den blandade terrängen, men detta lopp är nog det som innehållit flest galna backar. Första loopen gick bra och det var skönt när man kommit en bit in i loppet och det blev lite utrymme mellan cyklisterna. Vid vissa ställen som vid t.ex. loppets alla gyttjebad och mindre dammar, blev det dock köbildning.
På loop 2 tog det tvärstopp uppe på ett berg, då framhjulet fastnade i en stor rot. Resultatet blev att jag flög över styret, men lyckades med lite akrobatmoves landa på ett så bra sätt att jag bara fick lite skrapsår på armen, höften och ena benet. Tack vare hjälpsamma medcyklister var jag snart uppe på cykeln igen. När man ramlat, blir man alltid lite mer reserverad och det tar en stund innan man är tillbaka i rätt mood igen. Tyckte dock att jag glömde vurpan rätt snabbt.
På loop 3 började jag känna mig rätt matt i benen och armarna och efter 3 timmar och 54 minuter cyklade jag över mållinjen sååå otroligt nöjd. Jag kom på plats 255 av 535 anmälda i min klass. Cykeln höll hela vägen och jag klarade mig från punkor och andra tekniska problem, vilket är smått imponerande med tänkte på det som den utsattes för idag iform av vassa stenar, rötter och stubbar.
Om jag kör nästa nästa år, kommer jag försöka fixa en tävlingslicens och starta längre fram, för stundtals var det allt för många stopp som jag inte tror det är lika mycket av om man kör med mer vana cyklister. Hursomhelst var det en kanondag!
Hittade ett foto där jag fastnat längst fram i bild. Foto: Johan Flodström
Hittade en till actionbild på mig. Här jag (6619) på Loop 2. Foto: Hans Schönning

4 kommentarer

 1. Magnus Emanuel · juni 9, 2015

  Hihi… Skönt att höra! Ja, det blir garanterat snart tävlingsklasspremiär.

  Gilla

 2. Helena Enqvist · juni 8, 2015

  Klart du ska skriva en racereport!! Det får man göra oavsett motion eller tävling. Och lika klart att du ska prova tävlingsklass också!

  Gilla

 3. Magnus Emanuel · juni 8, 2015

  Hej Jonas. kul att du hittade hit och att du gillade min rapport. Självklart får du publicera det på din sida.

  Gilla

 4. Jonas Boström · juni 8, 2015

  Hej
  Klart man får skriva RR i motionsklass, det är då det passar som bäst:)
  Tycker du ger en bra och kärnfull berättelse! Nu undrar jag om den skulle kunna få publiceras på racereport.se? Där samlas inspirerande och motiverande tävlingsberättelser. I anslutning till din text så länkas givetvis till din blogg.
  Återkoppla gärna i så fall, om det är ok, till info@racereport.se
  Mvh Jonas Boström

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.