Märklig ändring av SCF och SWE Cup

När man sätter upp en raceserie både i riktiga livet och i Zwift, så förväntar man sig att arrangören valt ut banorna för att de ska vara bra att köra race på och ge deltagarna en del variationer.

Många planerar och lägger upp sin träning noga inför olika race, även om de är race som äger rum på den digitala plattformen Zwift. Jag är väl inte riktigt en av dem ska jag direkt säga.

Plötsliga banändringar

Imorse kunde man i forumet Swedish Zwift Riders på Facebook se ett inlägg från SCF webbsida, som var delat av en som arbetar på SCF. Det handlade lite om hur race nummer fem gått i måndags. Det var också en liten kort info om man bytt ut två av de planerade banorna till två nya med rätt mycket mer höjdmeter.

Detta gjorde man för att man fått in önskemål mål om fler tuffare banor med mer backar. Att man mitt under pågående serie ändrar på de planerade banorna kan ju ses som kul att de lyssnar på åsikter. Men det kan också ses som märkligt att man ändrar, utan att man ställt en fråga till alla deltagare. Detta reagerade många på.

Uppdatering kl 20:00…

Och nu på kvällen har inlägget fått över 130 kommentarer. Mitt bland alla kommentarer kan man sedan hitta ett svar om att man drar tillbaka de två banändringarna, efter att man sett de höga engagemanget som denna ändring skapat.

De borde lyssnat på de som hört av sig och tagit med sig önskemålen till nästa års SWE Cup istället och inte ändrat på upplägget mitt under pågående raceserie tycker jag.

Skönt ändå att de drog tillbaka banändringarna, speciellt den som skulle ändrats den 8:e deltävlingen som hade blivit skitjobbig med sina 640 höjdmeter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.