Vände den negativa spiralen

Det blir inte mycket cyklade utomhus här minsann. Och det beror dels på att jag jobbar lite mer hemma än tidigare och för att det är så sabla kallt ute.

Jag har haft en negativ spiral på mina resultat sedan race ett i SWE Cup, som gick ganska bra. Jag tror det grundar sig i lite olika saker, men den största anledningen är nog avsaknaden av min el-cykelpendling.

Pendelcyklingen är ju min dagliga lågintensiva träning som nu är i stort sett obefintlig sedan jag pausade den.

För att göra det bästa av situationen har jag börjat väva in ett till två pass i veckan med min roddmaskin på inrådan från en cykelkompis. Detta för att få lite alternativ träning till cyklingen i Zwift.

Idag var det då dags för den femte deltävlingen i SWE Cup och idag förberedde jag mig lite bättre än vad jag gjort de senaste racen. Jag åt bl.a. en bra lunch och värmde upp en kort stund innan för att få lite bättre snurr på benen.

Jag var lite orolig att jag snart inte skulle platsa i C längre, men idag vände jag min negativa spiral och var åter uppe på ett snitt på 2,9 watt/kg. Det är ett helt okej snitt i C och från att jag nästan kom sist i förra racet, hamnade jag ungefär i mitten idag och det är jag nöjd med.

Nu ska jag fortsätta att blanda min träningskompott för att klättra tillbaka till formen jag hade för ett tag sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.