SWE Cup 2021 – race 1

Jag som egentligen inte går igång på att tävla i sport, tycker ändå det är lite spännande att utmana mig själv ibland. Idag var det uppstart i SWE Cup i Zwift som är öppet för alla som har en tävlingslicens eller en bronsmedlemskap i Svenska Cykelförbundet. Raceserien kommer pågå under hela vintern, ända fram till vårkanten.

I SWE Cup får man chansen att mäta sig mot créme dela créme bland svenska zwiftare. Jag har ju givetvis noll chans, men jag ställer upp för att det är kul utmaning.

Så gick SWE Cup, race 1

I årets upplaga av SWE Cup är det många med från Team Utan Gränser, vilket är skoj. Jag ställde upp i klass C och med mig hade jag ett par från klubben i samma klass, sedan var resten utspridda i klasserna A och B.

Banan för race 1 gick på Douce France i Zwift och var 40 km lång. Det var en relativt platt bana, med bara några mindre stigningar.

När starten gick hamnade jag lite efter, så jag kom inte med i snabba första klungan. Men jag tror jag hamnade i den andra som låg strax efter.

I detta race fanns ingen chans till återhämtning. Det var gasen i botten från start. För mig som vanligtvis elcyklar till vardags är det bra att ibland chocka kroppen och ge allt.

Jag gick nog ut lite för hårt i början, så när det var ca 12 km kvar, tappade jag klungan och kämpade ensam så gott jag kunde. Men att inte ha hjälp av en klunga i ett race är skitjobbigt.

Efter en stund hinner en mindre klunga ikapp mig och jag gjorde nu allt för att hålla jämnt tempo med dem. Det lyckades och jag lyckades hålla mig med dem ända in i mål. Jag slutade på en 70:e plats i klass C av 116 på ZwiftPower och körde på tiden 60 min blankt.

Här är jag (killen med SWE på rumpan och ljusblå cykeldäck) då jag låg i klungan som jag först hamnade i. Det var med dem jag gick ut lite för hårt, så jag fick släppa dem när det var ca 12 km kvar.

Varför jag kör race i Zwift

Att köra race i Zwift är ett sätt för mig att pressa mig och sakta men säkert har jag faktiskt blivit bättre och bättre. Det är ett utmärkt komplement till min vardagspendling jag gör med min elcykel. Till vardags får jag 2×29 km lågintensiv träning. När jag någon/några dagar i veckan kör race i Zwift, får jag min högintensiva träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.