Omfamna regnet och njut

Det började som en grej för mig själv att jag måste försöka övervinna den jobbiga känslan jag hade att pendelcykla i dåligt väder. Det fanns inget värre än om man tänkt cykla till jobbet och det smattrade på rutan när man vaknade. För att göra det ännu värre så var det lika mörkt i rummet, fast man dragit upp rullgardinen.

Ett mörkt höstregn kan ju få vem som helst att egentligen vilja gå och lägga sig igen? Men ska man till jobbet så var det väldigt lätt att välja bilen eller bussen till jobbet istället.

Förra året när jag började pendelcykla i stort sett 4 av 5 arbetsdagar, bestämde jag att regn och för den delen snö inte skulle stoppa mig. Jag skulle försöka omfamna regnet och inte bry mig om att jag blev blöt.

Att cykla i regn iklädd jeans och bomullskläder är hemskt. Men jag cyklar ju aldrig i mina vanliga kläder, utan har alltid riktiga cykelkläder. Eftersom jag är en sådan luttrad pendelcyklist nu, så innehåller garderoben cykelkläder för sommar, vinter vår och höst.

Flera av cykelkläderna som jag använder på höst, vinter och vår är gjorda för att bli blöta, men man håller värmen uppe och de andas framför allt. Detta har gjort att jag faktiskt numera gillar att cykla i regn. Och på jobbet har vi som tur är ett torkrum, som gör att kläderna är hyfsat torra när man ska hem igen på eftermiddagen. Jag tycker det är värre att cykla i kallt än blött väder.

Våga välja cykeln till och från jobbet året runt säger jag. Och med rätt utrusning blir du en superman 🦸🏻eller superwomen 🦸🏼‍♀️ som klarar alla väder…

Idag är jag ledig och på morgonen passade jag på och plocka fram mina vintercykelskor som är ett par riktiga trotjänare.

De håller fötterna varma och goa när det är kallt om man också har ett par sjyssta vintersockor i dem. De står också emot hyfsat mycket regn och idag gjorde jag lite skovård och tvättade av dem och sprayade dem med impregneringsmedel för att de ska fortsätta att stå emot vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.