Väckt liv i Zwift och så är jag 20 år igen

Det utlovade regnet kom igår och det med besked. Dagen började rätt fin, men sedan öste regnet ned i omgångar under hela dagen och kvällen. Nu på morgonen ser jag att min regnmätare nästan är full och från köksfönstret kan jag utläsa att det nästan kom 40 mm regn under gårdagen.

Eftersom den planerade cykelturen runt Stockholm blev inställd igår, så passade jag på att ta fram min cykeltrainer och montera racern på den. Så nu startar jag officiellt höstens innesäsong. Jag kommer givetvis att cykla en hel del ute med någon av mina andra cyklar, men racern får nog se sig vinterplacerad i träningsgrottan.

När allt var monterat och växlarna justerade så de funkar med trainern, startade jag upp Zwift för första gången sedan i våras. Innan jag gav mig ut i den digitala världen igen, kopplade jag ihop min Tacx Neo med min Garmin cykeldator, vilket jag aldrig gjort förut.

Detta gjorde jag för att låta Garmin räkna ut vad jag har för VO2-max. Det kanske inte är som att göra ett riktigt test hos en träningsanläggning, men kul att få reda på en siffra iallafall tänkte jag. Tacx Neon funkar lite som en effektpedal, som jag inte har på min cykel annars och som är ett måste för att kunna se sitt VO2-max.

Jag anmälde mig till ett race i klass C som var ett hyfsat platt race. Vi var ca 24 personer som kom till start i C-klassen och det blev full vart på en gång. Svetten flödade och pulsen var lite för hög hela racet för att det skulle kännas bekvämt, men jag hade koll på den och det kändes ändå bra i benen och kroppen.

41 minuter och 15 sekunder senare slutade jag 4:a i racet efter diverse diskvalificeringar av andra åkare.

När jag var färdig och torkat upp resterna av mig från träningsmattan, så gick jag in i Garmins app för att se om jag fått något VO2-max för detta race och visst hade jag det. Det finns någon form av skala utifrån den åldersgrupp man befinner sig i och den går från dåligtganska brabrautmärkt – till överlägset. Gränserna är lite olika för respektive klassificering beroende på om du är man eller kvinna och hur gammal du är.

Detta blev resultat igår 😲

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.