Giro di Lammbardiet, etapp 1

För tredje året i rad har är jag och några kompisar på Fårö i min kompis Johans fantastiskt mysiga hus. Fårö är magiskt med sitt karga landskap och det känns nästan som man är utomlands när man cyklar runt på ön. Första stoppet blev vid vraket Fortuna som förliste vid Fårö i slutet på 60-talet och som sakta, sakta bryts ned av naturen.

Idag var målet att får ihop över 70 km för att vi allihopa skulle få ihop tillräckligt med kilometers för att köra Hemmasiljan som vi alla var anmälda till. Vi ville ju alla få en pålle för 2020 och Johan hade ritat ut en runda som tog oss kors och tvärs över Fårö.

Efter ca 50 km var det lunchstopp som vårt favoritställe Kutens Bensin som är ett crêperie. Huvudnumren på menyn är Galette och jag beställde en med tomatfrikassé, chèvreost, serranoskinka och massa annat smaskens. Detta stopp är något av det bästa med cykelturerna här på Fårö förutom det vackra landskap man kan njuta av här.

Efter lunchen hade vi ca 2 mil kvar för att få ihop våra 70 km. Det blev lite blandad terräng med asfalt, grus och även riktigt tungcyklade sandvägar på vägen hem.

På slutet av rundan passerad vi en lite udda konstinstallation med massor av gummiankor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.