Göttigaste biten nedför

Alltså jag njuter verkligen när sommaren är som den är just nu. 22 grader varmt och sol är min optimala levnadstemperatur. Nu orkar jag göra saker utan att känna mig som en uppsvälld och dåsig.

Igår cyklade jag och min kompis Carl ca 65 km. Vi pausade halvvägs på Wira Bruk för en fika, som är ett av de bättre fikaställena i Österåker när man är ute och cyklar. Det var en riktigt trevlig tur i lagom prattempo, men några små ryck ibland. Vi tog bland annat i nedför Hakungebacken och Carl drämde då till med en riktigt bra tid på segmentet Göttigaste biten nedför.

Han satte en tid på 1:07, vilket gav honom en andraplats i årets topplista på Strava i år och så slog han mitt personliga rekord med 1 sekund där. Man kan ju tycka att ett segment nedför inte är särskilt svårt. Men för det första ska man våga trampa ur och så är det viktigt att man har koll på cykeln, då man kan träffas av sidovindar när man kommer nedför backen och ut ur skogen på ett stort fält.

Idag kände jag för en kortare cykeltur och tog därför en sväng runt Garnsviken på eftermiddagen. Och när jag kom till segmentet där Carl satte en fin tid igår laddade jag på ordentligt. Fötterna har nog aldrig snurrat så fort på mig och jag kom upp i 132 rpm i kadens och nådde en toppfart på stadiga 79,2 km/h. Gud vilken härlig känsla det var i kroppen nedför backen 😄

Resten av rundan tog jag det lugnt och fint och bara njöt av det fina vädret.

När jag kom hem och laddade upp rundan så hade jag förbättrat mitt personliga rekord med 3 sekunder och slagit Carls tid i går med 2 sekunder. Dagen till ära blev jag också den 6 snabbaste cyklisten någonsin där, med tiden 1:05 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.