Idag skulle starten gått…

Om världen inte skulle vänts upp och ned av Coronapandemin, så skulle jag idag startat årets coolaste utmaning. Men eftersom det mesta är inställt i år, så sitter jag nu vid mitt frukostbord och tittar på mitt kaffe och min smörgås med altandörren på glänt.

Utmaningen var att jag och några vänner skulle idag befunnit oss på Island för att starta i det 200 km långa gravelloppet, The Rift. Cykla 200 km är en utmaning i sig som man i och för sig kanske klarar av rätt okej, om man är tränad och har bra utrustning. Men lägg till att du ska cykla uppför 2 165 höjdmeter på lavagrus, samt korsa ett par floder utan broar med din cykel. Då blir allt väldigt mycket mer utmanade.

Det isländska vädret kan skifta snabbt och är inte är känt för att vara särskilt varmt, men idag skulle vi fått helt okej väder om vi varit där.

Att min utmaning är inställd förstår jag till fullo, med tanke på Corona. Det är ändå lite ledsamt, men när allt kommer omkring känns det ändå helt rätt att stanna kvar i Sverige och inte resa utomlands för att riskera att bli smittad eller ta med sig smitta hem till Sverige igen.

Nu blickar jag framåt mot The Rift 2021 och hoppas att det loppet går att genomföra.

Foto: The Rift

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.